4 nieuwe valutarekeningen beschikbaar voor klanten van BinckBank

Sinds deze week kunnen klanten van BinckBank voortaan ook een valutarekening openen in  Zwitserse frank (CHF), Noorse kroon (NOK), Britse pond (GBP) en Canadese dollar (CAD)  naast de reeds beschikbare rekeningen in euro en Amerikaanse dollar.

Het grote voordeel van een rekening in vreemde valuta is dat de kosten van de wisselkoers vermeden worden. Transacties op de beurs van Canada, Londen, Zwitserland en Noorwegen worden dan volledig in de lokale valuta afgewikkeld en hoeven niet meer eerst worden omgezet naar euro.

Dit kan voor klanten al gauw een extra rendement van 0.90% per koop-verkoop combinatie betekenen. Niet enkel bij transacties, maar ook bij elke dividenduitkering in één van deze munten speelt dit in het voordeel van de klant.

Bob De Geyter, Country Manager van BinckBank België

“Onze klanten doen regelmatig suggesties zodat we ons aanbod en website kunnen verbeteren. Deze vier nieuwe valutarekeningen die we hebben toegevoegd hoorden bij de meest populaire suggesties. Hierdoor betalen onze klanten minder kosten bij transacties op de bovengenoemde beurzen en hebben ze meer vrijheid. Vroeger gebeurde de valuta-omzetting namelijk steeds op het ogenblik van de transactie, nu kunnen de klanten zelf kiezen óf en wanneer ze hun vreemde valuta in euro willen omzetten. De eerste dagen bleek het alvast een succes: onze klanten openen gemiddeld meer dan 150 vreemde valutarekeningen per dag."
“We zien trouwens dat Belgische beleggers steeds internationaler beleggen. De vier bijkomende valutarekeningen samen met de mogelijkheid om de Canadese, Amerikaanse en Franse bronheffing gedeeltelijk te recupereren hebben daarom voor verschillende tevreden klantenreacties gezorgd.”

Klanten van BinckBank die een rekening in vreemde valuta willen toevoegen kunnen dit eenvoudig instellen via de website. Ze kunnen deze rekeningen daarenboven gratis aanhouden terwijl dit bij andere banken vaak betalend is.

Voor meer informatie over de nieuwe vreemde valutarekeningen kan men terecht bij de Klantenservice van BinckBank op het nummer 03/303.31.11 of via klantenservice@binck.be.

Contacteer ons
Evelien Maes BinckBank
Evelien Maes BinckBank
Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen