4 nieuwe valutarekeningen beschikbaar voor klanten van BinckBank

Woensdag 13 augustus 2014 — Sinds deze week kunnen klanten van BinckBank voortaan ook een valutarekening openen in  Zwitserse frank (CHF), Noorse kroon (NOK), Britse pond (GBP) en Canadese dollar (CAD)  naast de reeds beschikbare rekeningen in euro en Amerikaanse dollar.

Het grote voordeel van een rekening in vreemde valuta is dat de kosten van de wisselkoers vermeden worden. Transacties op de beurs van Canada, Londen, Zwitserland en Noorwegen worden dan volledig in de lokale valuta afgewikkeld en hoeven niet meer eerst worden omgezet naar euro.

Dit kan voor klanten al gauw een extra rendement van 0.90% per koop-verkoop combinatie betekenen. Niet enkel bij transacties, maar ook bij elke dividenduitkering in één van deze munten speelt dit in het voordeel van de klant.

Bob De Geyter, Country Manager van BinckBank België

“Onze klanten doen regelmatig suggesties zodat we ons aanbod en website kunnen verbeteren. Deze vier nieuwe valutarekeningen die we hebben toegevoegd hoorden bij de meest populaire suggesties. Hierdoor betalen onze klanten minder kosten bij transacties op de bovengenoemde beurzen en hebben ze meer vrijheid. Vroeger gebeurde de valuta-omzetting namelijk steeds op het ogenblik van de transactie, nu kunnen de klanten zelf kiezen óf en wanneer ze hun vreemde valuta in euro willen omzetten. De eerste dagen bleek het alvast een succes: onze klanten openen gemiddeld meer dan 150 vreemde valutarekeningen per dag."
“We zien trouwens dat Belgische beleggers steeds internationaler beleggen. De vier bijkomende valutarekeningen samen met de mogelijkheid om de Canadese, Amerikaanse en Franse bronheffing gedeeltelijk te recupereren hebben daarom voor verschillende tevreden klantenreacties gezorgd.”

Klanten van BinckBank die een rekening in vreemde valuta willen toevoegen kunnen dit eenvoudig instellen via de website. Ze kunnen deze rekeningen daarenboven gratis aanhouden terwijl dit bij andere banken vaak betalend is.

Voor meer informatie over de nieuwe vreemde valutarekeningen kan men terecht bij de Klantenservice van BinckBank op het nummer 03/303.31.11 of via klantenservice@binck.be.

Evelien Maes BinckBank