Beleggen jongeren in hippe aandelen?

Hoe hip zijn hippe aandelen? BinckBank, marktleider in België, zocht het uit en goot de resultaten in een boeiende infografiek.

Recent maakte BinckBank de sterke toename van jonge beleggers bekend. Het aandeel van jonge beleggers (<30 jaar) dat een beleggersrekening opent, stijgt opvallend: over een periode van net geen tien jaar merkt BinckBank een verdubbeling (stijging met meer dan 100%) op.

Kiezen jonge beleggers ook resoluut voor aandelen van hippe bedrijven die nauw aansluiten bij hun leefwereld? Jongeren hebben allemaal een account op Twitter of op Facebook. Ze maken de meest waanzinnige videobeelden met een GoPro-camera.  Ze dromen van een rit in een Tesla en weten niet meer wat te doen zonder ‘vraag het eens aan Google’.

Hoe hip zijn hippe aandelen? BinckBank, marktleider in België, zocht het uit en goot de resultaten in een boeiende infografiek.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen