BELEGGER HEEFT VERTROUWEN IN TOEKOMST

De Belgische Binck belegger uit zich positiever over de financiële markt dan vorige maand. Vooral zijn verwachtingen van de markt voor de komende maanden zijn optimistischer dan bij de vorige meting.

Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer van oktober. Met een stand van 3,8 staat de barometer 0,2 punt hoger dan in september (op een schaal van -10 tot +10). Voor de komende 3 maanden verwachten beleggers dat de BEL20 met 2% stijgt. Dat is 1,0% meer dan vorige maand.

Solvay, Umicore en AB Inbev delen met een ex aequo de positie van beste aandeelkoop deze maand. Opvallend is dat deze laatste ook de voorkeur geniet bij de te verkopen aandelen.

De stijging van de gas -en olieprijzen van de laatste tijd lijkt recht evenredig te lopen met de populariteit van die sector bij beleggers. Ook in oktober geniet deze sector de voorkeur.

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen