BELEGGER KRIJGT HOOGTEVREES

Al heeft de beurs nog geen enkele slechte dag gekend dit jaar, toch lijkt de Belgische Binck belegger stilaan wat hoogtevrees te krijgen. Zijn vertrouwen in de financiële markten nu en voor de komende maand is gedaald.

Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer van januari (vorige meting). Met een stand van 4,6 staat de barometer lager dan vorige maand (4,7 op een schaal van -10 tot +10) ondanks uitstekende resultaten op de beurs. Voor de komende 3 maanden verwacht de belegger wel dat de BEL20 met 2,7% stijgt, 0,8% meer dan bij de vorige meting. 

Na een moeilijke periode, is er een keerpunt gekomen in de dalende koers van het aandeel Bekaert. Beleggers zijn deze maand ook van mening dat het een topaankoop is. Daar zou het terugkoopprogramma van het bedrijf een mogelijke invloed op hebben. Aandelen van Colruyt, Telenet en Proximus zijn deze maand de topverkopen.

De medisch-farmaceutische sector blijft nog beurslieveling en stijgt zelfs van de 3de naar de 1ste plaats.

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen