Beleggers minder euforisch dan de beurzen zelf

BinckBank Beleggersbarometer juni 2020

Hoewel de beurzen de afgelopen weken fors omhoog schoten, is onder particuliere beleggers geen sprake van euforie. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juni, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven. De positieve stemming omtrent de financiële markten die in mei leek herwonnen, lijkt bij de Belgische belegger enigszins getemperd.

Na de forse dip in april en de eerste tekenen van vertrouwensherstel in mei geeft de beursbarometer nu toch opnieuw wat terrein prijs: van +3,7 in mei naar +3,5 in juni. Onder Belgische, Nederlandse (+3,2) en Italiaanse (+3,1) beleggers mag er dan consensus zijn ontstaan, het optimisme van de Franse belegger is daarentegen ongezien. Hun vertrouwen stijgt van +3,7 naar +4,5.

Gematigd vertrouwen in de Bel20 blijft overeind
Volgens de Belgische klanten van BinckBank in deze Europese enquête stijgt de Bel20 de komende 3 maanden met 2,2%. Ook Franse beleggers zien het rooskleurig in voor hun CAC40 (1,2%). Het negativisme van de Nederlandse beleggers ebt langzaam weg (0,0%) terwijl het nu de Italiaanse collega’s zijn die slecht weer voorspellen voor hun FTSE MIB (-1,3%).

Beleggers zien de medische sector nog steeds als meest kansrijk om in te investeren, maar tech volgt op de voet als tweede. AB Inbev blijft het favoriete aandeel om in te handelen, met Galapagos op plek twee. Proximus is duidelijk minder in trek

Bekijk hier het volledige verslag.

Transactievolume BinckBank klanten nog steeds hoger dan pré-corona

Maar doen de beleggers ook wat ze zeggen? We geven nog enkele opvallende statistieken mee uit de analyse van het klantengedrag van de voorbije weken.

 • Ook in juni rijgen onze klanten de transacties aan elkaar en ligt het aantal orders zelfs drie keer zo hoog als in dezelfde periode van vorig jaar: opmerkelijk meer activiteit dan in april en mei
 • Momenteel is de verhouding tussen koop- en verkooporders op het platform 62/38; in tegenstelling tot de voorbije maanden nemen de verkooporders stilaan toe. Vermoedelijk beginnen beleggers hun winsten te verzilveren
 • Top 20 van de meest gekochte aandelen (berekend volgens verhouding aankoop vs verkoop):
   
  JDE Peet's NV
  Immobel
  Berkshire Hathaway Inc -B-
  Royal Dutch Shell - B-
  Tessenderlo Group
  Befimmo-Sicafi
  Euronav
  Ontex Group NV
  Care Property Invest Cert.
  Coca Cola Company
  Royal Dutch Shell -A-
  Bone Therapeutics
  Scorpio Tankers Inc
  Proximus
  OCI
  Ageas
  Brederode SA
  GBL
  AB Inbev
  EVS Broadcast Equipment

   

 • Top 20 van de meest verkochte aandelen (berekend volgens verhouding verkoop vs aankoop):
   
  Hochschild Mining PLC
  Siemens AG
  UCB
  Pure Gold Mining Inc
  Johnson & Johnson Inc
  Sofina SA
  Flow Traders
  Wesdome Gold Mines Ltd
  Facebook Inc -A-
  D'ieteren SA
  NexGen Energy Ltd
  Fagron
  Bekaert
  Argenx SE
  ASML
  Netflix Inc
  Ahold Delhaize
  Beyond Meat Inc
  Pan American Silver Corp
  Umicore

   

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen