Beursdip Facebook houdt Binck-beleggers niet tegen

Dit weekend werd bekendgemaakt dat de gegevens van 50 miljoen gebruikers van Facebook stiekem werden doorgespeeld aan een databedrijf en gebruikt werden om de Amerikaanse president Trump de verkiezingen te helpen winnen. Kort daarna kreeg het aandeel Facebook rake klappen op de beurs. Wij gingen in eigen data na welke impact deze berichtgeving had op het handelsgedrag van Binck-beleggers.

Terwijl gevreesd wordt voor mogelijke boetes vanuit privacy- of consumenten autoriteiten en een daling in het aantal Facebook-gebruikers, lijken Binck-beleggers zich daar weinig zorgen over te maken. De daling van het Facebook-aandeel zien ze aan als een ideaal instapmoment. Gisteren is er 20 keer meer gehandeld in het Facebook-aandeel dan gemiddeld de voorbije maand, waarbij 4 keer meer aangekocht werd dan verkocht.

Het ziet ernaar uit dat Binck-beleggers verwachten dat de beursdip van Facebook slechts tijdelijk is en de waardedaling zichzelf binnenkort weer herstelt. De positieve trend die we sinds begin 2017 in Facebook-posities waarnemen bij onze klanten, blijft tot nu aanhouden.

 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen