Skip to Content

Beursdip Facebook houdt Binck-beleggers niet tegen

Dit weekend werd bekendgemaakt dat de gegevens van 50 miljoen gebruikers van Facebook stiekem werden doorgespeeld aan een databedrijf en gebruikt werden om de Amerikaanse president Trump de verkiezingen te helpen winnen. Kort daarna kreeg het aandeel Facebook rake klappen op de beurs. Wij gingen in eigen data na welke impact deze berichtgeving had op het handelsgedrag van Binck-beleggers.

Terwijl gevreesd wordt voor mogelijke boetes vanuit privacy- of consumenten autoriteiten en een daling in het aantal Facebook-gebruikers, lijken Binck-beleggers zich daar weinig zorgen over te maken. De daling van het Facebook-aandeel zien ze aan als een ideaal instapmoment. Gisteren is er 20 keer meer gehandeld in het Facebook-aandeel dan gemiddeld de voorbije maand, waarbij 4 keer meer aangekocht werd dan verkocht.

Het ziet ernaar uit dat Binck-beleggers verwachten dat de beursdip van Facebook slechts tijdelijk is en de waardedaling zichzelf binnenkort weer herstelt. De positieve trend die we sinds begin 2017 in Facebook-posities waarnemen bij onze klanten, blijft tot nu aanhouden.

 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers en spaarders. BinckBank biedt dienstverlening aan particulieren en zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van sparen (Saving), beleggen (Investing) en handelen (Trading), waarbij zij gebruik maakt van haar Europees ICT-basisplatform. BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijke online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft per 31 december 2017 meer dan 632.000 rekeninghouders met aan geadministreerd vermogen van € 26 miljard en voor klanten wordt € 1,1 miljard aan vermogen beheerd. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft eind 2017 579 FTE’s in dienst.


 

 

Mediarelaties BinckBank

Eddy van Geyte

t    +32 473 679 760

e   evgeyte@binck.be

 

 


 

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen