Beurssentiment op laagste peil sinds 2016

BinckBank Beleggersbarometer juni 2019: Umicore favoriet en handelsoorlog Trump zorgt voor onrust

De belangrijkste punten:

  • De neerwaartse trend van de afgelopen weken veroorzaakt door Trumps zoveelste handelsoorlog leidt tot onrust op de internationale beurzen. Het vertrouwen van de BinckBank-belegger staat op het laagste niveau sinds 2016. Het beurssentiment daalde van +4,1 naar +1,8 (op een schaal van -10 tot +10). Ook de verwachtingen die de belegger heeft van de BEL20 voor de komende maand en de komende 3 maanden zijn vrij pessimistisch. 
     
  • Umicore stijgt deze maand van plaats 2 naar het bovenste schot. AB Inbev volgt, maar...  
     
  • we vinden de drankengigant ook terug in de top 3 voor verkoop. Het illustreert de verdeeldheid onder de beleggers (tegenstanders wijzen op de beschuldigen rond misleidende reclame en machtsmisbruik). ArGEN-X staat hier op 1; na een mooi debuut in de BEL20 lijken beleggers te geloven dat de piek van de biotech topper achter de rug is.
     
  • Net als bij de vorige metingen genieten de farmaceutische sector en de techsector de voorkeur van de beleggers.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen