Binck-belegger gelooft niet in het WK

Adidas wel favoriete sponsor om in te beleggen

De Belgische Binck-belegger gelooft niet in het WK. Slechts 1 op 20 denkt dat een investering in het gastland een goed idee is en maar 3 op 10 gelooft in een mogelijke boost voor de Russische economie na het WK.

De aftrap van het WK-voetbal in Rusland komt steeds dichterbij. Bij elke editie van deze sportieve hoogmis gaan experten ijverig aan de slag met geschatte cijfers over het gunstig effect op het gastland en de deelnemende landen. Toch blijkt uit een rondvraag van BinckBank dat beleggers daar voor dit WK niet van overtuigd zijn.

Weinig enthousiasme 

Slechts 3 op 10 beleggers gelooft dat het voetbaltoernooi een boost wordt voor de Russische economie. Nochtans hebben de vorige edities tussen 2002 en 2014 gemiddeld 7,7 miljard opgebracht voor de economieën van die gastlanden.

(niet) investeren in winnaars

Kampioenen trekken investeerders aan. Of dat wordt toch vaak gedacht na een WK: het winnend land mag zich verwachten aan een (grote) economische stimulans. Niet zo volgens de Belgische Binck-beleggers. Slechts  1 op 20 gelooft dat het winnend land een goede investering wordt. En daar is een reden voor: als we kijken naar het bruto binnenlands product van de voorbije 7 winnaars van het WK dan merken we dat het gunstig effect van de overwinning van korte duur is: het daaropvolgende jaar was er al niets meer te merken van de piek in de economie dankzij de publiciteit rond het evenement.

Adidas favoriete sponsor

Naast de impact op de nationale economie, belooft deze editie een nog grotere strijd te worden tussen sponsors en partners, die een graantje willen meepikken van dit mega-event. Het enthousiasme om te delen in die winst blijft vrij lauw onder de beleggers: slechts 1 op 10 beleggers overweegt een investering in de sponsors en partners van het WK. De duidelijke favoriet is Adidas, gevolgd door Coca-Cola en VISA. 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen