BinckBank draagt Vincent Germyns voor als bestuurder Retail

Vrijdag 7 maart 2014 — BinckBank draagt de heer Vincent Germyns (1973) voor om, direct volgend op de jaarlijkse algemene vergadering van 22 april 2014, door de raad van commissarissen te worden benoemd tot statutair bestuurder van BinckBank met als portefeuille Retail. De benoeming van de heer Vincent Germyns zal aflopen aan het einde van de jaarlijkse algemene vergadering van 2018. De heer Vincent Germyns zal zich in het kader van zijn portefeuille Retail primair richten op de online brokerage dienstverlening en de vermogensbeheerdiensten.


Afgelopen jaar heeft de heer Beentjes (CEO), naast de voorzittersrol, tevens Retail in zijn portefeuille gehad. Met de voordracht van de heer Vincent Germyns wordt het belang van de realisatie van de Retail strategie voor de Europese online brokerage- en vermogensbeheerdienstverlening verder benadrukt. De heer Vincent Germyns heeft ruime ervaring op het gebied van operationeel management en uitvoering van de strategie.
 
De heer Vincent Germyns was in zijn vorige functie bij BinckBank verantwoordelijk voor de internationale expansie van BinckBank. Hij heeft in 2006 mede aan de wieg gestaan van de activiteiten in België waar BinckBank is uitgegroeid tot marktleider. Daarna heeft hij ook verantwoordelijkheid gekregen voor BinckBank in Frankrijk, inmiddels gegroeid tot nummer drie onder de online brokers en voor de recent gestarte activiteiten in Italië. Eerder in zijn loopbaan was hij in dienst bij KBC Asset Management in België.
 
De heer Vincent Germyns heeft de benodigde instemming voor een benoeming tot statutair bestuurder van De Nederlandsche Bank en de ondernemingsraad van BinckBank heeft hierover positief geadviseerd.
 
Na de benoeming van de heer Vincent Germyns zal het bestuur van BinckBank bestaan uit de heren Koen Beentjes (CEO), Evert Kooistra (CFRO) en Vincent Germyns. De heer Pieter Aartsen heeft zich niet beschikbaar gesteld om te worden herbenoemd.

 

Over BinckBank

BinckBank is de grootste, online beleggersbank van België en behoort tot de top-5 grootste, onafhankelijke online banken voor beleggers in Europa. BinckBank biedt klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld en zeer uitgebreide marktinformatie. Naast particuliere beleggers bedient BinckBank ook vermogensbeheerders.

BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft eind 2013 600 FTEs in dienst. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 552.000 rekeninghouders.
 

Vincent Germyns
Evelien Maes BinckBank
Harmen van der Schoor BinckBank