BinckBank draagt Vincent Germyns voor als bestuurder Retail

BinckBank draagt de heer Vincent Germyns (1973) voor om, direct volgend op de jaarlijkse algemene vergadering van 22 april 2014, door de raad van commissarissen te worden benoemd tot statutair bestuurder van BinckBank met als portefeuille Retail. De benoeming van de heer Vincent Germyns zal aflopen aan het einde van de jaarlijkse algemene vergadering van 2018. De heer Vincent Germyns zal zich in het kader van zijn portefeuille Retail primair richten op de online brokerage dienstverlening en de vermogensbeheerdiensten.


Afgelopen jaar heeft de heer Beentjes (CEO), naast de voorzittersrol, tevens Retail in zijn portefeuille gehad. Met de voordracht van de heer Vincent Germyns wordt het belang van de realisatie van de Retail strategie voor de Europese online brokerage- en vermogensbeheerdienstverlening verder benadrukt. De heer Vincent Germyns heeft ruime ervaring op het gebied van operationeel management en uitvoering van de strategie.
 
De heer Vincent Germyns was in zijn vorige functie bij BinckBank verantwoordelijk voor de internationale expansie van BinckBank. Hij heeft in 2006 mede aan de wieg gestaan van de activiteiten in België waar BinckBank is uitgegroeid tot marktleider. Daarna heeft hij ook verantwoordelijkheid gekregen voor BinckBank in Frankrijk, inmiddels gegroeid tot nummer drie onder de online brokers en voor de recent gestarte activiteiten in Italië. Eerder in zijn loopbaan was hij in dienst bij KBC Asset Management in België.
 
De heer Vincent Germyns heeft de benodigde instemming voor een benoeming tot statutair bestuurder van De Nederlandsche Bank en de ondernemingsraad van BinckBank heeft hierover positief geadviseerd.
 
Na de benoeming van de heer Vincent Germyns zal het bestuur van BinckBank bestaan uit de heren Koen Beentjes (CEO), Evert Kooistra (CFRO) en Vincent Germyns. De heer Pieter Aartsen heeft zich niet beschikbaar gesteld om te worden herbenoemd.

 

Over BinckBank

BinckBank is de grootste, online beleggersbank van België en behoort tot de top-5 grootste, onafhankelijke online banken voor beleggers in Europa. BinckBank biedt klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld en zeer uitgebreide marktinformatie. Naast particuliere beleggers bedient BinckBank ook vermogensbeheerders.

BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft eind 2013 600 FTEs in dienst. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 552.000 rekeninghouders.
 

Contacteer ons
Evelien Maes BinckBank
Harmen van der Schoor BinckBank
Evelien Maes BinckBank
Harmen van der Schoor BinckBank
Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen