BinckBank introduceert Binck Laten Beleggen in België

Individueel portefeuillebeheer met aandacht voor behoud en groei van het geld

Antwerpen, 22 december 2016 - BinckBank N.V. heeft vandaag Binck Laten Beleggen geïntroduceerd in België.  Binck Laten Beleggen is een online individuele portefeuillebeheerpropositie die discretionair beheer biedt voor vermogens vanaf € 25.000 en streeft naar een combinatie van risicobescherming en rendement. Binck Laten Beleggen voorziet in een klantbehoefte door het persoonlijke beheerplan, het asymmetrisch risicomodel, het lage instapbedrag en de transparante tariefstructuur. 

Vincent Germyns, CEO BinckBank: “In het huidige klimaat van aanhoudend en historisch lage rentes zien wij een toenemende behoefte onder particulieren om via het internet en voor een laag instapbedrag hun beleggingen te laten verzorgen door een expert op het gebied van vermogensopbouw. De asymmetrische benadering van beleggen is voor klanten geruststellend. Ze zijn bereid om eventueel een deel van het opwaarts potentieel op te geven tegen een betere bescherming voor het neerwaartse risico. Met onze op maat gesneden vernieuwende online dienst wil Binck particulieren helpen bij het verwezenlijken van hun persoonlijke langere termijn beleggingsdoelstelling. Om deze reden past Binck Laten Beleggen uitstekend in onze verbredingsstrategie om onze dienstverlening op het gebied van vermogensopbouw voor particulieren uit te breiden met online portefeuillebeheer- en spaardiensten, naast zelf beleggen.”

Persoonlijk beheerplan
Aan de hand van een online vragenlijst brengt Binck onder meer de financiële situatie, risicobereidheid, verwachtingen en kennis van de klant in kaart. Het resultaat van de vragenlijst is het persoonlijk beheerplan. Dat is voor elke klant uniek. Het geld dat de klant aan Binck toevertrouwt, wordt vervolgens verdeeld over een aandelen- en een obligatiecomponent.

Voor iedere klant wordt het beheerplan toegesneden op een vooraf individueel bepaald financieel risico. Dat is bepalend voor het bedrag dat beschikbaar is om mee te beleggen in het aandelenfonds. Voor het dagelijkse  monitoren van de beleggingsmix in een aandelen- en obligatiefonds - die in ETFs beleggen -  maakt Binck Laten Beleggen vervolgens gebruik van een geautomatiseerd beheermodel waarbij wordt nagestreefd de impact van een neerwaartse beurs te beperken tot het tevoren bepaald maximumbedrag. Bij een opwaartse aandelenmarkt wordt hoger geparticipeerd in aandelen zodat de klant kan profiteren van het doorgaans hogere rendement op aandelen, terwijl bij een neerwaartse aandelenmarkt de blootstelling aan aandelen verminderd wordt om het verlies te beperken. Dat is een asymmetrisch risicomodel.

Laag instapbedrag en transparante tariefstructuur
Naast een persoonlijk beheerplan krijgen klanten ook 24/7 toegang tot hun portefeuille. Voor de dagelijkse opvolging rekent BinckBank een jaarlijkse beheervergoeding van 0,60%. Met deze kenmerken verlaagt Binck Laten Beleggen drempels om te starten met een portefeuillebeheerdienst op maat die volop de concurrentie zal aangaan met de grootbanken, als traditionele aanbieders, in een markt die in België in totaal tussen de € 250 en 300 miljard aan beheerd vermogen beslaat.

 

 

Over BinckBank N.V.
BinckBank is een onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers en spaarders. BinckBank is aan Euronext Amsterdam genoteerd en heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank maakt gebruik van haar eigen centrale Europese ICT-platform en is actief in de online financiële dienstverleningssegmenten Trading, Investing en Saving.

Eind 2015 heeft BinckBank meer dan € 20 miljard aan geadministreerd vermogen en circa € 1,4 miljard aan beheerd vermogen op haar balans. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft eind 2015 meer dan 600.000 rekeninghouders en 634 FTE’s in dienst.

Meer informatie over BinckBank vindt u op onze website www.binck.be

pers@binck.be
+32 (0)3 303 31 33

 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen