BlackRock winnaar eerste BinckBank Tour Financiële Team Tijdrit

Donderdag 10 augustus 2017 — Het Nederlandse team van vermogensbeheerder BlackRock heeft op 8 augustus de eerste financiële teamtijdrit van de BinckBank Tour gewonnen. De fietsers uit het team gaan naar huis met de originele BinckBank Tour-leiderstrui, een beleggingsportefeuille van € 250 en wonnen daarnaast ook  ieder een professionele conditietest en persoonlijk trainingsplan.

De financiële teamtijdrit vond plaats op 8 augustus en ging vooraf aan  de tweede etappe van de BinckBank Tour. Daarbij kregen naast de profwielrenners ook amateurs (teams van vier wielervrienden) de kans het tijdritparcours van 9 km af te leggen. Hetzelfde parcours  waar kort daarna ook de profs zouden strijden voor de snelste tijd (met Stefan Küng als winnaar). 

Aan de categorie Financiële Teamtijdrit konden teams van (beursgenoteerde) bedrijven, fondsbeheerders en uitgevers van beleggingsproducten strijden om de eerste plaats. Het team van Blackrock slaagde er in het parcours in 13 minuten en 38 seconden af te leggen met een gemiddelde snelheid van 39,61 kilometer per uur en was zo het snelste team in deze categorie. Ter vergelijking, Stefan Küng legde het parcours in 10 minuten en 58 seconden af, goed voor een gemiddelde van 49,24 kilometer per uur.

Bij BlackRock was men uiteraard verguld met de winst.  “Ondanks de regen en het daardoor uitdagende parcours was het een unieke ervaring om op een afgesloten parcours te mogen rijden voordat de wereld profs in actie kwamen. Wij komen volgend jaar zeker terug om deze mooie titel te verdedigen.” aldus Bob Hendriks, Managing Director van BlackRock.

Geïnteresseerden voor de BinckBank Tour Team Tijdrit (financieel en niet-financieel) van volgend jaar houden best tegen volgende zomer de website en facebook-pagina van de BinckBank Tour in de gaten.

De BinckBank Tour is de grootste etappekoers van Nederland en België en vindt dit jaar plaats van 7 tot 13 augustus. Meer informatie: http://www.sport.be/binckbanktour/2017/nl/.

Aftermovie BinckBank Tour TeamTijdrit 2017