Coronavirus zorgt voor paniek bij beleggers

BinckBank Beleggersbarometer maart 2020

Het beurssentiment is het laagst sinds de beursdip van eind 2018. De effecten van het coronavirus die met de dag zichtbaarder worden en de toename van maatregelen die worden getroffen om de verspreiding ervan tegen te gaan, laten hun sporen na.

Toch merken we ondanks een daling van het vertrouwen van +4,3 naar +3,3 (op een schaal van -10 tot 10) dat de meerderheid wel een herstel verwacht van de BEL20 in de komende 3 maanden.

De belangrijkste punten:

  • Topaandelen: Ackermans & van Haaren presenteerde eind februari goede jaarresultaten en is daarmee topfavoriet geworden bij BinckBank-beleggers. Ondanks de koersverliezen van aandelen AB Inbev en Solvay, geloven beleggers nog steeds in hun waarde.
  • Flopaandelen: Dat AB InBev ook de top 3 haalt als minst populaire aandeel, toont de verdeeldheid onder beleggers over het potentieel van dit aandeel. Galapagos en Proximus wisselen van plaats deze maand maar blijven beide nog in de top 3. De strafbank ziet er deze maand dus niet anders uit.
  • De medische en techsector zijn al 6 maanden op rij met grote voorsprong topfavoriet.
  • De minst populaire sectoren zijn die van onderhoud, transport en dienstverlening.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen