FIAT, ENEL EN ENI POPULAIR BIJ BINCK-BELEGGER

Belgen investeren in bekende Italiaanse aandelen

Binnen een week mogen de Italianen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Binck België ging in eigen data even na welke Italiaanse aandelen het hoogst scoren bij Binck-beleggers en in welke landen ze voornamelijk investeren.

Belgische particuliere beleggers investeren het grootste deel van hun geld in Belgische aandelen, gevolgd door Amerikaanse en grote Europese aandelen uit landen als Duitsland en Groot-Brittannië.

Toch zijn er enkele duizenden kleine beleggers die investeren in Italiaanse aandelen,  vaak bekende namen. Investeringen die samen goed zijn voor enkele miljoenen euro’s.

De energiebedrijven Enel en ENI samen met autoconcern Fiat Chrysler zijn qua belegd vermogen het populairst bij Binck-beleggers.

Daarnaast pronken vooral financiële instellingen zoals de grootbank Intesa Sanpaolo, de investeringsmaatschappij Exor NV en verzekeraar Unipol in de top 10. Ook biotechbedrijf BB Biotech AG en automaker Ferrari staan hoog in de lijst.

TOP 10 ITALIAANSE AANDELEN

  1. Enel SpA
  2. ENI SpA
  3. Fiat Chrysler Automobiles NV
  4. Intesa Sanpaolo
  5. Exor NV
  6. Ferrari NV
  7. Telecom Italia SpA
  8. UniCredit SpA
  9. BB Biotech AG
  10. Unipol SpA

Bron: BE-beleggers Binck feb/2018 
 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen