HOOGTEVREES BELEGGERS HOUDT AAN

De maand februari is gestart met flinke koersschommelingen, wat het vertrouwen van beleggers verder tempert. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer.

Bij de vorige meting leken de Belgische Binck-beleggers wat last te hebben van hoogtevrees, ondanks een zeer positieve start van de beurzen in januari. Niet onterecht, blijkt nu. De maand februari is gestart met flinke koersschommelingen, wat het vertrouwen verder tempert. 

Met een stand van 4,5 staat de barometer lager dan vorige maand (4,6 op een schaal van -10 tot +10). Voor de komende 3 maanden verwacht de belegger dat de BEL20 met 2,1% stijgt, 0,6% minder dan bij de vorige meting.

AB Inbev is net als vorige maand het favoriete aandeel onder beleggers. Ontex Group en Proximus voeren de lijst aan van beste verkoop. 

De medisch-farmaceutische sector blijft nog beurslieveling, al maakt de financiële sector een grote sprong van de 5de naar de 2de plaats. 

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen