Klanten van BinckBank kunnen nu genieten van 15% in plaats van 30% Franse bronheffing

BinckBank past gratis het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk toe

Woensdag 30 april 2014 — BinckBank kondigt aan het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk gratis toe te passen voor klanten zodat zij automatisch van het voordelige tarief van 15% Franse bronheffing kunnen genieten op de uitkering van dividenden. Klanten moeten hiervoor een formulier invullen en bezorgen aan BinckBank. BinckBank is één van de twee Belgische beleggingsbanken die deze verminderde bronbelasting automatisch en zonder extra kosten toepast.

Bij de uitkering van een dividend van een Frans bedrijf wordt er 30% Franse bronheffing ingehouden en op het resterende bedrag nog eens 25% Belgische roerende voorheffing. In totaal komt dit neer op 47,5 % belasting op elk Frans dividend.
België heeft met Frankrijk een dubbelbelastingverdrag gesloten waardoor klanten maximaal 15% bronbelasting moeten betalen. Beleggers kunnen deze verminderde bronbelasting eigenhandig aanvragen, maar dit blijkt een tijdrovend en duur proces.

BinckBank biedt daarom nu een vereenvoudigde procedure aan zodat klanten zonder extra kosten en automatisch bij de uitbetaling van een dividend een Franse bronheffing van 15% in plaats van 30% worden aangerekend.

“We proberen steeds goed te luisteren naar de wensen van onze klanten omdat prijs-kwaliteit dermate belangrijk is voor ons. Met het introduceren van onze nieuwe beleggingswebsite eind 2013 konden we 7 van de 10 populairste klantensuggesties invoeren, met het toepassen van het dubbelbelastingsverdrag met Frankrijk is nummer 8 aan de beurt.”

Bob De Geyter, Country Manager van BinckBank België

Klanten van de online broker moeten hiervoor het Franse formulier 5000 invullen en bezorgen aan BinckBank. Dit formulier moet jaarlijks voor eind maart worden vernieuwd.

Meer informatie over de toepassing van het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk: www.binck.be/Frankrijktaks

Evelien Maes Press Relations officer at BinckBank