Klanten van BinckBank kunnen nu genieten van 15% in plaats van 30% Franse bronheffing

BinckBank past gratis het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk toe

BinckBank kondigt aan het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk gratis toe te passen voor klanten zodat zij automatisch van het voordelige tarief van 15% Franse bronheffing kunnen genieten op de uitkering van dividenden. Klanten moeten hiervoor een formulier invullen en bezorgen aan BinckBank. BinckBank is één van de twee Belgische beleggingsbanken die deze verminderde bronbelasting automatisch en zonder extra kosten toepast.

Bij de uitkering van een dividend van een Frans bedrijf wordt er 30% Franse bronheffing ingehouden en op het resterende bedrag nog eens 25% Belgische roerende voorheffing. In totaal komt dit neer op 47,5 % belasting op elk Frans dividend.
België heeft met Frankrijk een dubbelbelastingverdrag gesloten waardoor klanten maximaal 15% bronbelasting moeten betalen. Beleggers kunnen deze verminderde bronbelasting eigenhandig aanvragen, maar dit blijkt een tijdrovend en duur proces.

BinckBank biedt daarom nu een vereenvoudigde procedure aan zodat klanten zonder extra kosten en automatisch bij de uitbetaling van een dividend een Franse bronheffing van 15% in plaats van 30% worden aangerekend.

“We proberen steeds goed te luisteren naar de wensen van onze klanten omdat prijs-kwaliteit dermate belangrijk is voor ons. Met het introduceren van onze nieuwe beleggingswebsite eind 2013 konden we 7 van de 10 populairste klantensuggesties invoeren, met het toepassen van het dubbelbelastingsverdrag met Frankrijk is nummer 8 aan de beurt.”

Bob De Geyter, Country Manager van BinckBank België

Klanten van de online broker moeten hiervoor het Franse formulier 5000 invullen en bezorgen aan BinckBank. Dit formulier moet jaarlijks voor eind maart worden vernieuwd.

Meer informatie over de toepassing van het dubbelbelastingverdrag met Frankrijk: www.binck.be/Frankrijktaks

Contacteer ons
Evelien Maes Press Relations officer, BinckBank
Evelien Maes Press Relations officer, BinckBank
Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen