Nyrstar blijft nog een jaar aan kop in BinckBank beleggers top-200

BPost verrast, Netflix een van de hoogste 'nieuwkomers' in de lijst

BinckBank dook naar jaarlijkse gewoonte in de data van zijn klanten en haalde er de top-200 uit. Hieronder de opmerkelijkste bevindingen: 

  • Nyrstar is ook in 2018 onveranderd het populairste aandeel onder de BinckBank-beleggers, na zijn koppositie in 2017. Straf, want BinckBank telt wel 5% minder klanten met een positie in dit aandeel.
  • AB Inbev en Ageas vervolledigen de top 3.
  • Opvallend is BPost op plaats 4. Een verrassende plek gezien het tumultueus najaar - vorig jaar stond het postbedrijf nog op de 24ste plek.
  • Apple valt uit de top-25 als enige Amerikaanse aandeel maar blijft nog wel het eerste Amerikaanse effect, dit jaar op plaats 33.
  • TUI, Netflix en Argenx SE zijn de opvallendste 'nieuwkomers' in de top 200, de meest verrassende daler dit jaar is Tesla.
  • Uitzendbureau Randstad en mediaconglomeraat Vivendi zijn helemaal uit de top 200 verdwenen.

De volledige lijst, inclusief bevindingen, vindt u in de bijlage. 

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen