Rustige zomermaanden en stijgende koersen op de Amerikaanse beurzen zorgen voor vertrouwen in de beurs

BinckBank Beleggersbarometer september 2018: beleggerssentiment herstelt stilaan van dip

De belangrijkste punten:

  • Het vertrouwen van de BinckBank-belegger begint stilaan te stijgen dankzij rustige zomermaanden op de financiële markten en stijgende koersen op de Amerikaanse beurzen.
  • De top 3 favoriete aandelen blijft onveranderd tegenover de vorige meting. Enkel KBC Group wordt afgestraft en maakt plaats voor Ageas die op de 3de plaats verschijnt.
  • Ook de minst populaire aandelen blijven dezelfde. Enkel Bekaert stijgt deze maand naar de 2de plaats. Geen verrassing gezien de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de staalindustrie.
  • Net als bij de vorige meting genieten de farmaceutische sector en techsector de voorkeur van de beleggers. De financiële sector blijft, net als voor de zomer, verliezen aan populariteit.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen