STIJGENDE BEL20 BOOST VERTROUWEN BELGISCHE BELEGGER

BinckBank Beleggersbarometer oktober 2019

Ondanks de zorgwekkende geopolitieke ontwikkelingen, weet de stijgende BEL20-index het vertrouwen van de Belgische belegger te boosten.

De belangrijkste punten:

  • De neerwaartse trend van de afgelopen maanden lijkt zich te keren. Het beurssentiment steeg voor het eerst sinds juli van +3,0 naar +3,5 (op een schaal van -10 tot +10). Ook de verwachtingen voor de komende 3 maanden van de BEL20 zijn positiever dan bij de vorige meting (+2,1%). Toch is de belegger voorzichtig optimistisch met lage verwachtingen van de BEL20 in de komende maand. De geruchten over een aankomende recessie laten hem duidelijk niet koud.
     
  • De populariteit van Sofina blijft stijgen na topmaand op de beurs.  
     
  • De negatieve berichtgevingen rond Proximus wekken steeds minder vertrouwen bij beleggers.
     
  • Net als bij de vorige metingen genieten de farmaceutische sector en de techsector de voorkeur van de beleggers.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen