VERTROUWEN BELEGGER BLIJFT STIJGEN

BinckBank Beleggersbarometer maart 2019: een dalende kans op een harde Brexit en herstel van decemberdip zorgen wellicht voor hoogste vertrouwenspiek in jaar tijd.

De belangrijkste punten:

  • Het vertrouwen van de BinckBank-belegger bereikt de hoogste vertrouwenspiek in een jaar tijd. De beurzen die goed recupereren van de decemberdip, een slinkende kans op een harde Brexit en de hoopvolle evoluties richting een handelsakkoord tussen China en de VS, zorgen voor een groter optimisme onder beleggers.
  • AB Inbev en Umicore zijn momenteel de favoriete aandelen. Vorige maand konden ze op redelijk veel positieve aanbevelingen rekenen en dat heeft zijn effect niet gemist.
  • Bpost en Engie zijn de minst populaire aandelen. Met het aandeel Bpost gaat het al lang niet zo goed en het nieuws dat het bedrijf binnenkort uit de BEL20 zal verdwijnen, zorgt niet voor beterschap. Ook Engie verdwijnt binnenkort uit de Belgische hoofdindex, al is dat niet omwille van een dalende marktkapitalisatie maar wel doordat het bedrijf niet meer voldoende actief is in België. Toch heeft dat bij beleggers waarschijnlijk de perceptie gecreëerd dat het bedrijf minder goed presteert.
  • Net als bij de vorige metingen genieten de farmaceutische sector en de techsector de voorkeur van de beleggers.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen