VERTROUWEN BELEGGER STERK GESTEGEN

BinckBank Beleggersbarometer december 2019

Het beleggersvertrouwen is sterk gestegen ten opzichte van een maand geleden (vorige meting: 3,5 op een schaal van -10 tot +10). De beurzen doen het al sinds enkele maanden erg goed en beleggers lijken te verwachten dat de trend zich de komende maand nog voorzet met een verwachte stijging van +0,9 van de BEL20.

De belangrijkste punten:

  • Topaandelen: Umicore, Ackermans & Van Haaren en Sofina.
    Umicore is al enkele maanden zeer geliefd bij BinckBank-beleggers. Het is dus niet verrassend dat het aandeel opnieuw op nummer 1 staat als favoriet aandeel voor aankoop.
    Nieuw in de top 3 zijn Ackermans & Van Haaren en Sofina. De investeringsmaatschappij verwacht het jaar zeer positief af te sluiten, wat beleggers enthousiast maakt. Sofina is deze maand populair nadat het bedrijf de aankoop van Lillydoo aankondigde, een soort HelloFresh voor luiers.
  • Flopaandelen: AB InBev, Barco en Proximus.
    ArGEN-X en Proximus worden ook deze maand verkozen tot minst populaire aandeel. Nieuwkomer deze maand is Barco. Beleggers lijken geen vertrouwen te hebben in de recent afgesloten Aziatische partnerschappen om een oplossing voor video-integratie in de operatiekamer te vermarkten.  
  • De medische en techsector zijn al 6 maanden op rij met grote voorsprong topfavoriet.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen