Skip to Content

VERTROUWEN BELEGGER STIJGT LICHTJES

Na een maandelijkse daling sinds februari, stijgt het vertrouwen van de Belgische Binck-belegger in mei voor het eerst.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer. 

De medisch-farmaceutische sector is al enkele maanden op rij beurslieveling. De olie- en gassector en de financiële sector vervolledigen de top 3. Voor het eerst in lange tijd verliest de techsector aan populariteit. 

Met een stand van 3,3 op een schaal van -10 tot +10 staat de barometer 0,4 punten hoger. Ook voor de komende maand zijn de verwachtingen van de beleggers positief. Ze verwachten een stijging van 0,6% van de BEL20.

AB Inbev is net als vorige maand het favoriete aandeel onder beleggers om te kopen. Het aandeel Bpost wordt deze maand afgestraft met een 2de plaats in de lijst van topverkopen. De negatieve berichtgevingen rond het bedrijf hebben daar ongetwijfeld een impact gehad op het vertrouwen van de Binck-belegger. 

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers en spaarders. BinckBank biedt dienstverlening aan particulieren en zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van sparen (Saving), beleggen (Investing) en handelen (Trading), waarbij zij gebruik maakt van haar Europees ICT-basisplatform. BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijke online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft per 31 december 2017 meer dan 632.000 rekeninghouders met aan geadministreerd vermogen van € 26 miljard en voor klanten wordt € 1,1 miljard aan vermogen beheerd. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft eind 2017 579 FTE’s in dienst.


 

 

Mediarelaties BinckBank

Eddy van Geyte

t    +32 473 679 760

e   evgeyte@binck.be

 

 


 

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen