VERTROUWEN BELEGGER STIJGT LICHTJES

Na een maandelijkse daling sinds februari, stijgt het vertrouwen van de Belgische Binck-belegger in mei voor het eerst.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer. 

De medisch-farmaceutische sector is al enkele maanden op rij beurslieveling. De olie- en gassector en de financiële sector vervolledigen de top 3. Voor het eerst in lange tijd verliest de techsector aan populariteit. 

Met een stand van 3,3 op een schaal van -10 tot +10 staat de barometer 0,4 punten hoger. Ook voor de komende maand zijn de verwachtingen van de beleggers positief. Ze verwachten een stijging van 0,6% van de BEL20.

AB Inbev is net als vorige maand het favoriete aandeel onder beleggers om te kopen. Het aandeel Bpost wordt deze maand afgestraft met een 2de plaats in de lijst van topverkopen. De negatieve berichtgevingen rond het bedrijf hebben daar ongetwijfeld een impact gehad op het vertrouwen van de Binck-belegger. 

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen