Vertrouwen beleggers ondanks scherpe val positief

BinckBank Beleggersbarometer april 2020

Het zijn uitzonderlijke tijden. Dat merken we niet alleen in het dagelijkse leven maar ook op de financiële markten. Het beurssentiment blijft dalen maar toch is het vertrouwen in de financiële markten niet verdwenen. 

Ondanks de scherpe daling van het vertrouwen van +3,3 naar +1,6 (op een schaal van -10 tot 10) merken we enige positiviteit. De belegger verwacht zelfs een heropleving in de komende 3 maanden.

De belangrijkste punten:

  • Topaandelen: Galapagos is topfavoriet deze maand. Waarschijnlijk spelen enkele positieve vorderingen rond de ontwikkeling van 2 nieuwe medicijnen en de koopadviezen van meerdere experten daar een rol in. Ondanks de koersverliezen van aandelen AB Inbev en Colruyt, geloven beleggers nog steeds dat deze aandelen een vaste waarde blijven voor hun portefeuille.
  • Flopaandelen: Dat AB InBev en Colruyt ook de top 3 halen als minst populaire aandelen, toont de verdeeldheid onder beleggers over het potentieel van deze effecten. Over ING zijn de meningen minder verdeeld. Volgens beleggers is het aandeel absoluut te mijden deze maand.
  • De medische en techsector zijn al 7 maanden op rij met grote voorsprong topfavoriet.
  • De minst populaire sectoren zijn die van consumentenservices, industrieën en nutsberdrijven.

Bekijk hier het volledige verslag.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen