VERTROUWEN BELEGGERS STERK GEDAALD

De markten zijn de laatste weken volatieler dan voordien, wat beleggers nerveus maakt.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer. Met een stand van 2,9 staat de barometer nog lager dan vorige maand (4,5 op een schaal van -10 tot +10). Voor de komende 3 maanden verwacht de belegger dat de BEL20 met 0,8% stijgt, 1,3% minder dan bij de vorige meting. 

Umicore is net als vorige maand het favoriete aandeel onder beleggers. Bekaert wordt deze maand afgestraft door de beleggers en verschijnt op nummer 1 bij de topverkopen. Hoogstwaarschijnlijk hebben de aankondigingen van Trump rond mogelijke importheffingen op staal daar iets mee te maken.

De medisch-farmaceutische sector is ook deze maand beurslieveling. De financiële sector en de techsector vervolledigen de top 3.

De volledige uitslagen van de barometer vindt u als bijlage.

Over BinckBank

Over BinckBank N.V.

BinckBank is één van de grootste online banken voor beleggers van België en een toonaangevende aanbieder van online beleggingsoplossingen. Met dienstverlening op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer worden klanten ondersteund bij hun beleggingen op de beurs en het nemen van goede beslissingen bij het realiseren van hun financiële ambities. BinckBank maakt deel uit van de wereldwijd opererende Deense Saxo Bank en heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Eind vorig jaar telde de bank 639.000 rekeninghouders.


 

 

Mediarelaties 

Dieter Haerens

t    +32 476 412 599

Eddy Van Geyte

t    +32 473 679 760

 

 

 


      

 

 

BinckBank N.V.

Barbara Strozzilaan 310

1083 HN Amsterdam

www.binck.com

 

 

BinckBank
Italiëlei 124, bus 101
2000 Antwerpen